AnaSayfa
2016- OCAK THED BÜLTENİ


Histoloji ve Embriyoloji Ailesinin Değerli Üyeleri,

2016’nın ilk bülteninde; yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk ve esenlik getirmesini diliyoruz. Geçtiğimiz yılı kapatmadan hemen önce iki önemli etkinlik gerçekleştirdik. 2 Ekim 2015’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Alp Can’ın değerli desteği ve bu anabilim dalının ev sahipliğinde, Prof. Dr. Sait Polat başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Çevik Tufan önderliğinde geniş bir katılımla gerçekleşen “I. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Lisanüstü Eğitim Çalıştayı”nda yüksek lisans ve doktora programlarımız masaya yatırılarak program gereklilikleri, ders başlıkları ve içerikleri tartışıldı. Toplantının sonunda çekirdek müfredat taslaklarımız oluşturularak anabilim dalı başkanlarımızın görüşlerine sunuldu. Çalıştay sonunda aynı zamanda Prof. Dr. Gülçin Mete’nin katkısıyla konu ile ilgili bir anket formu oluşturularak, anabilim dalı başkanlarımıza gönderildi. Ocak ayı içinde elektronik posta yoluyla sizlerden gelecek değerli geri bildirimleri bekliyoruz. Lisans üstü eğitim çekirdek müfredatlarımız 13. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongremizdeki Lisans Üstü Eğitim Oturumu’nda karara bağlanarak rapor biçiminde yayımlanacaktır. Değerli anabilim dalı başkanlarımız ve alana katkı yapmak isteyen tüm öğretim üyelerimizin adı geçen oturuma kongre web sayfamızdan en kısa sürede kayıt yaptırmalarını bekliyoruz.

3 Ekim Cumartesi günü derneğimizin 25. Kuruluş Yıldönümü’nü, Ata’mızın Anıtkabir’deki mozolesine çelenk koyduğumuz bir resmi tören ve sonra Ankara Üniversitesi Morfoloji binasındaki öğle yemeği ile kutladık. Plaket törenimizde derneğimize emek vermiş hocalarımıza takdim yapılırken, yeterlik sınavlarında geçtiğimiz yıl başarılı olan Uzman Dr. Elif Bilgiç ve Uzman Dr. Meltem İçkin’e; Sınav Komisyonu Başkanımız Prof. Dr. Oya Evirgen yeterlik belgelerini takdim etti.

Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin 25. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamındaki diğer etkinlik olan Türkçe Bilim Dili Çalıştayı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Yeterlik Yürütme Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sevinç İnan’ın başkanlığı ve bu anabilim dalının ev sahipliğinde 20 Kasım 2015 tarihinde Manisa’da düzenlendi. Çalıştay, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yener Aytekin’in ‘’Temel Bilimlerde Bilim ve Yazım Dili’’ başlıklı konuşması, Bilim Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Canan Hürdağ’ın ‘’Türkçe Bilim Dili Terminolojisi’’ başlıklı çalışmasını içeren takdimi, değerli dil bilimcilerin konuşmaları ve öğretim üyeleri, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile lisans öğrencilerinden oluşan toplam 13 katılımcının desteğiyle gerçekleşti. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Prof. Dr. Sevinç İnan başkanlığında Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’na, toplantıya verdikleri destek için çok teşekkür ederiz. Dil çalıştayının sonunda; ortak kullanılabilecek bir terminoloji sözlüğü oluşturmak için çalışma grupları oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde Prof. Dr. Sevinç İnan ve Prof. Dr. Canan Hürdağ’ın rehberliğinde siz anabilim dalı başkanlarımıza iletilecek terminoloji çalışma raporu taslaklarına değerli katkılarınızı bekliyoruz. Dil ve terminoloji raporumuz, 13. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongremizdeki Dil ve Terminoloji Oturumu’nda karara bağlanarak yayımlanacaktır. Değerli çalışma grubu üyelerimiz ve alana katkı yapmak isteyen tüm öğretim elemanlarımızın adı geçen oturuma kongre web sayfamızdan en kısa sürede kayıt yaptırmalarını bekliyoruz.

Değerli meslektaşlarımız; Nisan ayının sonunda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde Çeşme’de düzenlenecek 13. Ulusal Kongremizde hep beraber olacağız. Alanımızda uluslararası platformda saygın pek çok bilim insanının katılımıyla gerçekleşecek kongremize gösterdiğiniz ilgi için hepinize çok teşekkür ederiz. Kongre Başkanımız Prof. Dr. Ayşegül Uysal; Kongre Sekreterimiz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Gülperi Öktem ile tüm Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı ekibine, gösterdikleri insan üstü emek için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Gittikçe büyüyüp güçlenen histoloji ve embriyoloji ailesinin gururlu üyeleri olarak, geleceğe dokunmamızı sağlayacak kongremizde görüşebilmek dileğiyle 13. yönetim kurulumuz olarak bültenimizin yeni yıl sayısından hepinize en derin sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz...

Prof. Dr. Petek Korkusuz

THED Yönetim Kurulu adına, Başkan

 

2016- OCAK THED BÜLTENİ.pdf


Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir