AnaSayfa
2010- İZMİR (MANİSA)

Sayın Meslektaşlarımız,

 

Histoloji ve Embriyoloji Kongreleri iki yılda bir gerçekleştirilmektedir. Bu kongrelerde araştırmacılar, bir fikir olarak başlayan çalışmalarının uzun uğraşlar sonucunda elde ettikleri sonuçlarını, kongre katılımcıları ile paylaşma imkanı bulmaktadır.

X. Histoloji ve Embriyoloji Kongresine sunulmak üzere gönderilen çalışmalar, genel oturumlarda ve tematik oturumlarda sunulacaktır Kongresinde tüm katılımcıların katılacağı 10 adet genel oturum gerçekleştirilecektir. Genel oturumlarda 27 adet çalışma kongre katılımcılarına sunulacaktır. Genel oturumlarda ayrıca yurt içinden ve yurt dışından kongreye davet edilen araştırmacılar tarafından verilecek olan 20 adet konferans da yer almaktadır.

Bu kongrede ilk kez gerçekleştirilecek olan tematik oturumlarda, benzer konularda çalışmalar yapan araştırmacıların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır. Tematik oturumların oturum başkanları da oturumun konusu ile ilgili olan değerli araştırmacılar arasından seçilmiştir. X. Histoloji ve Embriyoloji Kongresinde tematik oturumlar 5 ayrı salonda gerçekleştirilecektir. Kongreye başvuran 147 adet tematik sunu, 10 ayrı oturumda sunulacaktır. Tematik oturumlar hakkında katılımcılardan gelecek geri bildirimler, daha sonraki yıllarda düzenlenecek olan kongrelerin planlanmasında önemli katkı sağlayacaktır.

X. Histoloji ve Embriyoloji Kongresinde sunulan çalışmalara daha önceki kongrelerde olduğu gibi çeşitli ödüller verilecektir. Kongreye başvuru sırasında ödül içinde başvuran çalışmalar ödül jürileri tarafından değerlendirecek ve kongre sırasında ödül alan çalışmalar ilan edilecektir. X. Histoloji ve Embriyoloji Kongresine verilecek olan “THED Ulusal Kongre Bildiri Ödülüne” 17 araştırmacı başvuruda bulunmuştur. Ayrıca bu yıl ilk kez Türkçe’mizi en iyi kullanan çalışmaya “Prof. Dr. Yener Aytekin Türkçe Bilim Dili Özel Ödülü” verilecektir. Bu ödül için 42 araştırmacı başvuruda bulunmuştur.

Sayın meslektaşlarımızın X. Histoloji ve Embriyoloji Kongresinde sunulması için gönderdikleri çalışmaların bir araya getirilmesi ile bu kongre kitabı hazırlanmıştır. Tüm çalışmaların yer aldığı bu kitap, kongre sırasında sunulacak çalışmaların daha kolay takip edilmesinin sağlaması yanı sıra, çalışmaların daha sonraki yıllarda kolay ulaşılması açısından da önem taşımaktadır.

 

X. Histoloji ve Embriyoloji Kongresinin bilimsel ve sosyal açıdan başarılı bir kongre olmasını diler, kongreye yaptıkları katkılardan dolayı tüm araştırmacılara ve kurumlara teşekkür ederiz.

 

KONGRE DÜZENLEME KURULU

 
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir