AnaSayfa
2022- TEMMUZ THED BÜLTENİ
  

Türk Histoloji ve Embriyoloji Ailesinin Değerli Üyeleri,

 

16. Dönem Yönetim Kurulu olarak, dönemimizde yayına hazırlanan bültenimizin üçüncü ve toplamda da onuncu sayısını sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayımızda, geçen sayımızdan bu yana 16. Dönem Yönetim Kurulu’muzun neler yaptığını, sizlerle hangi platformlarda biraraya geldiğimizi hatırlatmaya çalıştık.

İlk olarak, düzenli bir şekilde devam ettiğimiz “Eğiticilerin Eğitimi” seminerlerimizin konukları Prof. Dr. Çiler Çelik Özenci, Prof. Dr. Güven Erbil, Prof. Dr. Feyzullah Beyaz ve Prof. Dr. Erdal Karaöz hocalarımızdı. “Sınırların Dışında(n), Laboratuvarın İ çinde(n)” başlıklı webinarlarımızın konukları da; Prof. Dr. İnan Ölmez, Prof. Dr. Ümit Ali Kayışlı, Prof. Dr. Emre Yakşi ve Dr. Sara Pour’du. Tüm hocalarımıza katkıları ve bizlere zaman ayırdıkları için gönülden teşekkür ederiz. Bu sayımızda da davetli konuşmacılarımızın konuşmalarının kısa özetlerini bulacaksınız.

Geçen sayılarımızda olduğu gibi, bu sayımızda da; gelenek haline gelen, ailemize yeni katılan üyelerimizi, akademik aşama kaydeden ve ödül alan hocalarımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Bu sayının ropörtajında Prof. Dr. Erdal Karaöz hocamızla kök hücre ve hücresel tedaviler hakkında konuştuk. Bu süreçte sizlere daha iyi bir bülten sunabilmek adına, sevgili Prof. Dr. Alp Can hocamızın bizim için organize ettiği etkinliği görebileceksiniz. “InDesign” kursu için bir cumartesi gününü tamamen Yönetim Kurulu’na ayıran hocamız; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’nın toplantı odasında tüm gün süren bu eğitimle hepimizi bu programı kullanabilmek için bilgilendirdi. Artık cep telefonlarınızdan da kolaylıkla okuyabileceğiniz HD kalitesiyle hazırlanmış bültenimiz, çağa ayak uydurmuş bir teknolojiyle karşınızda olacak.

Bu sayının belki de bu yılın ailemiz için en önemli olayı, 15. Ulusal-1. Uluslararası Histoloji ve Embriyoloji Kongresi (NICHE2022)’nin çevrimiçi olarak gerçekleşmesiydi. Her ne kadar ekran başında da olsak, katılımı, yurt içi ve yurt dışı davetli konuşmacıları, sözlü ve poster sunumlarının kalitesiyle bir ilke imza attığımız bu kongremiz bizlerin yüz akı oldu. Üç gün boyunca ekranlardan ayrılmadan takipte kalan yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımı ve kongremizde destek olan Atlax organizasyonu kutluyorum. Kongremizden küçük hatırlatmaları ve ödül alan araştırmacılarımızı bu sayımızda bulabileceksiniz.

Yıllardır kongrelerimizin yapıldığı yerlerde yapılan Yeterlik Sınavlarımız; ilk kez kongreden bağımsız, sınav komisyonu başkanımız Prof. Dr. Aydan Özgörgülü ve sınav komisyonumuzdaki hocalarımızın önderliğinde bu dönem ki toplantısını Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirdi. Üç adayın katıldığı bu sınava ait resimleri de sayımızda bulabilirsiniz.

16. Dönem Yönetim Kurulu hala ilk günkü heyecan ve azimle çalışmaya devam ediyor, sizlere ulaşabilmek ve yeni projeler üretebilmek adına uğraşıyoruz. Siz Türk Histoloji ve Embriyoloji ailesinin de desteği ile yeni projelerimizle karşınızda olmaya yeni birliktelikleri planlamaya devam edeceğiz. Bizlerden bilgi alabilmek için lütfen dernek sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takipte kalınız.

Bültenimizin 16. Döneme ait üçüncü sayısını sizlerle paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

 

Prof. Dr. Gamze TANRIÖVER

THED 16. Dönem Yönetim Kurulu adına, Başkan

 

2022- TEMMUZ THED BÜLTENİ.pdf

 
  

Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir