AnaSayfa
2022- ŞUBAT THED BÜLTENİ


Türk Histoloji ve Embriyoloji Ailesinin Değerli Üyeleri,

 

16. Dönem Yönetim Kurulu olarak, dönemimizde yayına hazırlanan bültenimizin ikinci ve toplamda da dokuzuncu sayısını sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayımızda yönetim kurulumuzun geçen dört ay içerisinde neler yaptığını, sizlerle hangi ortamlarda bir araya geldiğimizi hatırlatmaya çalıştık.

“Eğiticilerin Eğitimi” başlığı altında hazırladığımız seminerlerimiz ilk başladığımız günden itibaren artan bir katılımcı sayısıyla ve keyifle devam ediyor. Bu süreçte alanında uzman üç değerli hocamızı seminerlerimizde ağırladık. Konuşmalara katılamayan üyelerimiz için bu sunumların kısa özetlerini bu sayımızda bulabilirsiniz. Sayın Prof. Dr. Hüseyin Aktuğ, Prof. Dr. Sait Polat ve Prof. Dr. Oya Evirgen hocalarımıza güzel sunumları için teşekkür ederken; 100’e yakın katılımcıyı 2 saatten fazla bir süreyle ekrana kilitlediklerini de hatırlatmak isterim.

“Sınırların Dışında(n), Laboratuvarın İçinde(n)” başlığıyla ekranlarımıza taşıdığımız çok değerli Türk bilim insanlarımızın yurt dışındaki başarılarını dinlemeye devam ediyoruz. Bu süreçte, Doç. Dr. Bülent Özpolat, Doç. Dr. Tarık Özbolat ve Doç. Dr. Hande Özdinler hocalarımızın tecrübelerini ve laboratuvarlarında ne kadar güzel işlere imza attıklarını gördük. Ailemizin tüm hoca ve asistanlarına önemli bir imkan olarak sunulan bu çevrimiçi toplantıların da kazanımlarını üyelerimizden aldığımız güzel mesajlarla öğrenmek bize yolumuzda ilerlemek adına güç katmaktadır.

Bu süreçte bir ilke imza atarak; 28-31 Ekim 2021 tarihlerinde Adrasan Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nde, “ATA’NIN İZİNDE; USTALARIN YOLUNDA” başlıklı toplantımızda keyifle bir araya geldik. Bu toplantımızda üç gün boyunca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlediğimizi, Histoloji ve Embriyoloji ailesinin birlik, beraberlik içinde her daim el ele daha iyiye nasıl gidebileceğini konuştuk. Birbirimizden nasıl feyz alabileceğimizi; yeni bir işe başlarken (kitap yazımı, kitap çevirisi veya yeni bir şirket kurma) nelere dikkat etmemiz gerektiğini; bilim disiplinimizde eğitime olan yaklaşımı daha üst seviyelere nasıl taşıyabileceğimizi tartıştık. Bilimsel yönünün ağırlığına ve yoğun programa rağmen, Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu anlamlı ve özel günün de hakkını vererek, bolca Ata’mızı andık. 29 Ekim akşamı bayraklarla ve marşlarla akşam yemeğinde keyifle Cumhuriyet Bayramımızı kutladık. Hep birlikte unutulmaz bir “29 Ekim Toplantısı” yaptığımızı dernek sayfamızda yayınladığımız sadece birkaç fotoğrafta yüzlerimizdeki mutluluktan anlayabilirsiniz. Burada da bazı kareleri sizlerle paylaşmak istedik. Devamlılığını istediğimiz bu toplantımızın bir sonraki için bizleri takipte kalınız.

Bu toplantımızda, kitap yazımında tecrübeli üç hocamızın yaptığı konuşma katılımcılar tarafından çok değerli bulundu ve bunun tüm ailemiz ile paylaşılması adına adım atılmasına karar verildi. Panelde konuşan Sayın Prof. Dr. Alp Can, Prof. Dr. Meltem Kuruş ve Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil çok büyük bir özveri ile ailemize kazandırmak üzere kitap çıkartmak adına çalışmaya başladılar. Bu sayının röportajında Prof. Dr. Alp Can hocamız “Histoloji ve Embriyoloji Alanındaki Eserler” kitabının hikayesini sizler için anlattı. Bu sayımızda da ailemize yeni katılan üyelerimizi, yurt dışı görevlendirmelerini, değişen bölüm başkanlarımızı, hocalarımızın düzenledikleri kurs ve aktiviteleri ve hocalarımızın yayınladıkları yeni kitaplar hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

Yüz yüze yapmayı planladığımız ancak koşullar doğrultusunda çevrimiçine dönüştürmek zorunda kaldığımız ilk uluslararası kongremizin sayfası da artık ulaşılabilir durumda ve sizlere NICHE2022’yi taktim etmekten mutluluk duyuyoruz. Alanında önemli isimlerin davetli konuşmacı olarak yer alacağı kongremiz sizlerin katılımıyla bilimsel anlamda daha da zenginleşecektir.

16. Dönem Yönetim Kurulu olarak, görevi devraldığımız günden beri aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam ediyor, sizlere ulaşabilmek ve yeni projeler üretebilmek adına uğraşıyoruz. Türk Histoloji ve Embriyoloji ailesinin desteği ile ilerlemeye devam edecek ve yeni projelerimizle karşınızda olmaya çalışacağız. Bizlerden bilgi alabilmek için lütfen dernek sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takipte kalınız.

Bültenimizin 16. Döneme ait ikinci sayısını sizlerle paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Prof. Dr. Gamze TANRIÖVER

THED 16. Dönem Yönetim Kurulu adına, Başkan

 

 2022- ŞUBAT THED BÜLTENİ.pdf
 

Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir